Hoe kun je het beste een BBQ aansteken?

In de zomer zit je het liefste buiten en eet je in de tuin. Mooi weer leent zich uitstekend voor een barbecue met je gezin of vrienden. Ook feestjes in de tuin zijn een leuke activiteit in de zomer, waarbij een barbecue natuurlijk niet mag ontbreken. Voor wie weinig ervaring heeft met barbecueën kan dit nogal intimiderend zijn. Wat heb je nodig voor een barbecue en hoe kun je de barbecue het beste aansteken? We delen welke benodigdheden onmisbaar zijn en leggen twee manieren uit om de barbecue aan te steken. Zo zorg je voor een geslaagde maaltijd of een geslaagd tuinfeest!

BBQ aansteken? Dit heb je nodig!

Om een barbecue aan te steken heb je een aantal dingen nodig. Uiteraard heb je de barbecue zelf nodig, in dit geval een houtskoolbarbecue. Verder heb je of houtskool of briketten nodig, aanmaakblokjes en een aansteker. Om het jezelf nog makkelijker te maken, zorg je ook voor een brikettenstarter. Heb je nog niet alle benodigdheden in huis? Bij BBQtime.nl vind je alles wat je nodig hebt voor een geslaagde barbecue: verschillende barbecues en smokers, maar ook pizza ovens en terrasverwarmers.

BBQ aansteken met aanmaakblokjes

Aanmaakblokjes zijn een handige manier om de barbecue aan te steken. Je strooit briketten of houtskool op het bodemrooster en legt hier een aantal aanmaakblokjes tussen. Hierbij is het belangrijk dat je de blokjes diep legt, zodat de briketten of houtskool vuur kunnen vatten. Je steekt de blokjes aan, wacht tot ze vlam vatten en verplaatst de briketten of houtskool zo dicht mogelijk naar de aanmaakblokjes toe met een tang. Heeft je barbecue ventilatiegaten? Zet deze dan vooraf volledig open voor een goede luchtcirculatie. Na ongeveer een kwartier gloeien de briketten of kolen en is de barbecue klaar voor gebruik.

BBQ aansteken met een brikettenstarter

De makkelijkste manier om een barbecue aan te steken is met een brikettenstarter. Je steekt een aantal aanmaakblokjes aan op het bodemrooster en vult de starter met briketten of houtskool. De starter heeft een uitstekende circulatie van lucht en daarom gloeien de briketten of kolen extra snel. Je zet de starter op de barbecue en zodra de briketten of kolen gloeien, laat je ze in de barbecue vallen. Vervolgens hoef je alleen nog maar het rooster te plaatsen en is de barbecue klaar voor gebruik.

Relevante artikelen

Meest populair

Nieuwste blogs